NSAA - North Sweden Amateur Astronomers

Välkommen till NSAA - Norra Sveriges AmatörAstronomer

Har uppdaterat min hemsida igen, läs och kommentera.

http://amatorradioastronomy.no-ip.org/

PEO!

Visningar: 70

Gör ett inlägg på det här

Inlägg i den här diskussionen

Ny uppdatering. Bilder på Radio Jove bygget och mina antenner bl.a.

http://amatorradioastronomy.no-ip.org/

PEO!
Ny uppdatering av hemsidan, 080808.

Läs och kommentera.

http://amatorradioastronomy.no-ip.org/

PEO!
Kul att det rullar på med byggena. Noterade att du är begränsad till balkongmontering av dina antenner. Hur är störnivån från omgivningen? Själv har jag full upp med störningar i lägenheten men det är mest på kortvågen.
Verkar inte vara så stora störningar, men visst, det vore kul med störningsfri omgivning. Nu bor man ju i "storstan" så det är bara att finna sig i det tyvärr.
Appropå antennerna så har jag inte kopplat in dom än, behöver ganska långa kablar, dock inte mer än 15 meter. Har beställt kabel i dagarna så jag väntar med spänning på paketet. Jag kör med den inbyggda antennen och det fungerar bra, vore kul med stooooor antenn men det får vi se om det blir. Taket på huset är relativt plant så det vore nog inte nått problem att sätta upp en antenn, måste dock höra med hyresvärden först.
Mindre uppdatering, en ny bild och lite info om senaste bygget.

PEO!
Jaha, då var det dags igen. Uppdatering av hemsidan. Denna gång lite mer omfattande, kolla in och kommentera. Jo, just det, Radio Jove fungerar och är färdig, äntligen.
Ny uppdatering av hemsidan. Denna gång har jag påbörjat ett nytt bygge, The Guru Receiver, som finns tillgänglig på nätet. Kommentera gärna.

http://amatorradioastronomy.no-ip.org/

PEO!
Jaha, då var det dags igen. Fast denna gång är det inte mycket, eller kanske? Jag har äntligen lyckats få fram en engelsk version av sidan. Den har varit på gång ett tag, men jag har inte orkat göra klart den förrän igår. Det är ingen kopia av den svenska, den finns till för att hjälpa folk som inte förstår svenska. Jag kommer inte heller att uppdatera den så ofta, men mest med astroradio grejjer.

http://amatorradioastronomy.no-ip.org/

Tyck till

PEO!
Ett par synpunkter bara:
1. Några stavnings- och gramatikmissar - men de kan man leva med ;-)
2. Jag kör just nu med en liten laptop (liten skärm) och då får jag problem med att Passagen-reklamen och "Amateur Radio Astronomy" tillsammans tar upp ca 50% av skärmytan. Det gör det svårt att scrolla och att se hela bilderna och/eller bild och bildtext samtidigt. Jag vet inte hur det ser ut på en större skärm men förmodligen är det inget problem då.
/Ulf
Jo, grammatik missar och annat blir det när man försöker översätta direkt från svenskan. Bilden ser bra ut när man har 1024x768 punkter, kanske även på 800x600 men jag har inte tänkt på dem som har småskärmar då någon knappt använder lägre upplösning än 800x600.

PEO!
Hemma igen och kollar på min stora skärm och där är det inga problem. Jag ser en bild, mellanliggande text och nästan en hel bild till. På laptopen gick det inte att se t ex hela kopplingsschemat (andra bilden).

Jag var hos en kompis utanför Linköping i veckan och studerade hans nya amatörradiostation - ICOM 7700!!! Det var grejor det. Men inte hembyggt;-)

/Ulf
Jodå, ICOM 7700 är inga dåliga grejjer men ganska dyr skulle jag tro.

PEO!

RSS

Om

Ulf Jonsson skapade det här Ning-nätverket.

Samarbetspartner

Här kommer du direkt till vår samarbetspartner

ASTROSWEDEN

Norrskensfoto i Abisko

Här nedan finns en länk till äventyr och kurser i norrskens- och astrofoto.

LapplandMedia

© 2020   Created by Ulf Jonsson.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor