NSAA - North Sweden Amateur Astronomers

Välkommen till NSAA - Norra Sveriges AmatörAstronomer

Fotade under halvmånen igår och upptäckte en mycket svag gradient över halva synfältet på mörkerbilderna. Har aldrig sett detta förut men körde 6min och har oftast bara kört 1 min tidigare. Täckte först toppen av skåpet med en mössa (plus vanliga locket så klart), det hjälpte inte. Täckte sen kameran med en påse och då försvann det. Ni som kör ASI kameror har ni sett detta? Man måste stretcha maximalt för att se gradienten. Kanske nåt att hålla koll på. Jag har en okyld kamera så tycker den borde vara helt tät men icke. Jag lär ju ha nån variant av denna gradient i ljusbilderna oxå :(

Visningar: 18

Gör ett inlägg på det här

Inlägg i den här diskussionen

Jag har inte sett något sådant, men har å andra sidan tagit mina darks inomhus i ett mörkt rum med en handduk över kameran. Men det låter konstigt om det skulle vara kameran som läcker. Sensorkammaren är väl till och med lufttät, där borde det väl inte kunna komma in någonting? Är det din Newton du har använt? Hur ser vägen från kameran genom fokuseraren in i tuben ut, kan det läcka där? Kan du prova att titta på en livebild och lysa med en stark ficklampa på olika ställen?

Bra förslag! Jag körde med en refraktor men påsen som fixade gradienten täckte även fokuseraren så läckaget kan vara där. 

RSS

Om

Ulf Jonsson skapade det här Ning-nätverket.

Samarbetspartner

Här kommer du direkt till vår samarbetspartner

ASTROSWEDEN

Norrskensfoto i Abisko

Här nedan finns en länk till äventyr och kurser i norrskens- och astrofoto.

LapplandMedia

© 2020   Created by Ulf Jonsson.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor