NSAA - North Sweden Amateur Astronomers

Välkommen till NSAA - Norra Sveriges AmatörAstronomer

Jag, Nicke och Urban var ute för skådning igår på en liten bergsknabbe mot havet öster om Boviken. En fin plats med Grillstuga och mörk himmel. Det blåste rejält så vi tog bara kikare och lätta fotoriggar. Jag försökte M31 men blåsten skakade nog till alla bilder trots bara 10s exp. Det var first light på Samyang 135/2,0 och jag hoppas nån bild går använda som testbild för vad objektivet preseterar. Urban hade oxå first light på en Tamron 90mm, 2.8. Det blir spännande att se vad vi får ut.

Medans kamerorna jobbade obsade vi med Nickes 15x70 kikare. Det blev besök hos många gamla kända object. Bra att få träna på lite manuell objektletning i dessa goto tider. En 15x70 kan visa mycket.

Väldigt kul att få sig ut med trevligt umgänge under stjärnorna - det var länge sen sist.

Visningar: 97

Gör ett inlägg på det här

Inlägg i den här diskussionen

Jag har samma erfarenheter från igår. Blåsigt som rackarn men lite norrsken i alla fall.

Bra initiativ av Per här. sen vi "förlorade" Bureberget så har vi letat nån hyfsad obs-plats. Denna hade måga fördelar. Bl a kunde vi gå in i en stuga för att komma undan blåsten. Min kamera verkar ha hanterat blåsten bättre om jag ska tolka bilderna. (en större å tyngre kamera än den Pär har) Ska bara få tid att stacka ihop dem. Det var 2 år sen sist jag fotade så "pysslandet vid datorn" är något ovant. (vad är en bias-bild?? ;-)  

RSS

Om

Ulf Jonsson skapade det här Ning-nätverket.

Samarbetspartner

Här kommer du direkt till vår samarbetspartner

ASTROSWEDEN

Norrskensfoto i Abisko

Här nedan finns en länk till äventyr och kurser i norrskens- och astrofoto.

LapplandMedia

© 2019   Created by Ulf Jonsson.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor