NSAA - North Sweden Amateur Astronomers

Välkommen till NSAA - Norra Sveriges AmatörAstronomer

Äntligen är vi klara med Voyager 3 projektet. Här kan ni se en film som sammanfattar projektet.


Visningar: 202

Kommentera

Du måste vara medlem i NSAA - North Sweden Amateur Astronomers för att lägga till kommentarer!

Gå med i NSAA - North Sweden Amateur Astronomers

Kommentar av Per Johansson den 23 Juni 2014 kl. 15.33
Mina egna små försök i planetfotobranschen har visat att det inte är lätt. Allt måste stämma, både optik och atmosfär och en duglig filmkamera. Jag kan tänka mig att fjällkedjan rör till det i lufthavet ovanför Östersund plus att vi här uppe har planeterna lite lägre. Jag tycker det var en väldigt proffsig film så en stor eloge för den. Sen är det kul att amatörer över hela Sverige kan samarbeta i ett sånt här projekt.
Kommentar av Göran Strand den 23 Juni 2014 kl. 11.01

Tack för era kommentarer.

Per, i början av projektet försökte jag bidra med bilder med min Celestron 8" Edge HD och IS DMK21 kamera, men jag fick aldrig till några bra bilder på tre olika nätter. Jag beslöt mig för att skicka ner tuben till Peter Rosén i Stockholm för utvärdering. Han fick några av sina bästa Jupiterbilder med den för att nästa natt få några av de sämsta. Efter vidare undersökning konstaterade han att det måste vara något galet med sekundären, att den kanske var något lös. 

Jag skickade den på service och där konstaterades mycket riktigt att sekundären inte satt som den skulle, så nu väntar jag på en retur av tuben för nya tester i höst.

Hur som helst så har jag och Jonas Grinde konstaterat att Östersund verkar ha generellt väldigt dålig seeing. Mina bästa planetbilder är i paritet med Peters sämsta bilder. Jag vet inte om det är golfströmmen som drabbar oss i mellansverige, men något är det som gör att vi ofta har dåliga förhållanden här.

Så kombinationen dålig tub och dålig luft gjorde att jag istället bidrog till projektet med upprättande av hemsida och produktion av slutfilmen.

Kommentar av Åke Nissinen den 16 Juni 2014 kl. 19.06

Imponerande!
Fantastiskt resultat och en snygg video.

Kommentar av Per Johansson den 16 Juni 2014 kl. 15.47
Vilket fantastiskt resultat både vad gäller Jupiter animationen och själva videon! Imponerande att ni fick ihop så många bilder trots vårens usla väder.
Vilket teleskop och kamera har du använt?

Om

Ulf Jonsson skapade det här Ning-nätverket.

Samarbetspartner

Här kommer du direkt till vår samarbetspartner

ASTROSWEDEN

Norrskensfoto i Abisko

Här nedan finns en länk till äventyr och kurser i norrskens- och astrofoto.

LapplandMedia

© 2020   Created by Ulf Jonsson.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor