NSAA - Norra Sveriges AmatörAstronomer

NSAA - North Sweden Amateur Astronomers

Nu har jag testat en ny körning av M31 och scriptet för kalibrering och den kalibrerade R,G och B för sig och även RGB. Sedan har jag inte hunnit göra mer.

Också för att testa sparade jag RGB-bilden som TIFF 16 bit eftersom jag upplevt att när jag öppnar den i Photoshop är den i 72 dpi. Någon som vet varför?

Visningar: 34

Bilagor:

Inlägg i den här diskussionen

DPI har ingen betydelse förrän bilden skrivs ut. Den inställningen kan du glatt ignorera alltså när du jobbar med bilden.

Ja det kan så vara, men varför? Varifrån kommer den inställningen? Från kameran eller PixInsight? Jag har noterat att i mina solfoto avi-sekvenser kommer bara 72 dpi ut efter bildbehandlingen i AutoStakkert. Jag kan teorin för dåligt men det bär mig emot att jobba i så låg upplösning.

Det är antagligen från PixInsight. Just talet 72 är ett gammalt standardtal i sammanhanget som härstammar från 80-talets skärmar och skrivare. Det är bara metadata som inte påverkar bilden ett dugg. I till exempel PS kan du ändra DPI till 29999 om det känns bättre, men det påverkar som sagt inte bilden. Det anger bara hur stor bilden ska bli i tryck. För våra bilder är det inte speciellt relevant alltså. Är det däremot en ritning eller karta man jobbar med så kan det vara högst relevant att DPI är rätt så skalan blir rätt på utskriften.

Tack Arvid. Som sagt, jag är inte så bra på teorin bakom. Jag ska luta oroa mig då ;) :)

RSS

Om

Ulf Jonsson skapade det här Ning-nätverket.

Samarbetspartner

Här kommer du direkt till vår samarbetspartner

ASTROSWEDEN

Norrskensfoto i Abisko

Här nedan finns en länk till äventyr och kurser i norrskens- och astrofoto.

Lapplandmedia - Peter Rosén

© 2021   Created by Ulf Jonsson.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor