NSAA - Norra Sveriges AmatörAstronomer

NSAA - North Sweden Amateur Astronomers

Linda Rosendahl kommentarer

Kommentarplank (18 kommentarer)

Du måste vara medlem i NSAA - Norra Sveriges AmatörAstronomer för att lägga till kommentarer!

Gå med i NSAA - Norra Sveriges AmatörAstronomer

Klockan 12.43 den 9 Oktober 2011, Joakim Laggar sade ...

Goddagens :D Jo visst var det en trevlig upplevelse! Synd bara att vädergudarna inte var med oss :P Men vi får hoppas på det nästa år. Resan gick väl fint fint, rätt kort sträcka mot året innan xD... Och med lite riktig musik och snask gick resan som ett skott!

 

Antar att det gick bra för er också :)? Blir spännande om inte annat att se vad de kommer koka ihop nästa år, plats etc. :D Ha det bäst!

Klockan 8.19 den 4 Oktober 2011, Erik Berglund sade ...
Hej Linda! Det var jättetrevligt att åka med dig dit. Synd att vi fick så dåligt väder men inget att göra åt. Jag hade verkligen hoppats få obs:a lite mer:( Bättre tur med vädret nästa gång förhoppningsvis:) I övrigt var träffen mycket välarrangerad.
Klockan 13.20 den 20 September 2011, Erik Berglund sade ...
Köp den billiga tågbiljetten som du hittade. Jag har kollat med jobbet nu och kommer att vara ledig en del av fredagen. Vi skulle kunna åka redan vid 15:00 från Sundsvall. Ett besök på Kulturmagasinet med bibliotektet kanske kan vara något för dig om du kommer tidigt. De har mycket tidningar man får låna, även en del astronomiska tidskrifter som Sky & Telescope om jag inte minns fel:)
Klockan 19.49 den 18 September 2011, Erik Berglund sade ...

Det går jättebra Linda! Jag kommer att åka från Sundsvall på fredag (30 sept). Incheckning på NSP11 är 18:00. Vet dock inte riktigt vilken tid jag kan komma iväg från stan än...måste kolla med jobbet först. Det tar ca 2,5h att köra till Östersund. När kan du vara i Sundsvall på fredag tror du?

 

Min mobil är: 070-2644840

Klockan 9.22 den 14 September 2011, Erik Berglund sade ...

Trevligt att du har en egen blogg också. Jag lämnade ett litet avtryck där:)

 

Det är ofta fantastiska stjärnhimlar under en fjällvandring då man är långt ifrån ströljus från storstäderna. Du måste prova det någon gång:) Försök i så fall få med en liten kompakt kikare också:)

Klockan 21.22 den 12 September 2011, Erik Berglund sade ...

Det lät trevligt med en observationsnatt i Uppsala. Hoppas du såg något intressant. Jag fjällvandrade i helgen och hade en fantastisk kväll med både fullmåne och Jupiter. Tyvärr var det för tungt att släpa med teleskopet i ryggsäcken:( Jag har en del mindre fix på det än men målet är att ta med det på träffen. Naturligvis får du provkika den.

 

Ha det gott 

Klockan 14.57 den 9 September 2011, Erik Berglund sade ...
Hej Linda! Det var en jättetrevlig träff på Öland och gav mersmak. Jag blev även med ett nytt teleskop som jag precis fått hemskickat till Sundsvall. Hoppas på många stjärnklara nätter i höst nu:) Roligt att du funderar på att åka till NSP2011. Jag har anmält mig redan och tar bilen dit från Sundsvall. Du får gärna åka med om du kan ta dig till Sundsvall.
Klockan 13.13 den 2 September 2011, Aki Tuomaala sade ...
Jag ger er också några länkar med astronomi anknutning att utforska.V.H. Aki.T.
Klockan 13.06 den 2 September 2011, Aki Tuomaala sade ...

http://www.yuotube.com cosmossonschannel

Klockan 13.00 den 2 September 2011, Aki Tuomaala sade ...
Jag har även en ganska cool kanal jag "äger" på yuotube, där ni kan se gratis vidoes m.m. med astronomi anknutning b.la med "min master Carl Sagan" m.fle.Är ni på yuotube skriv cosmossonschannel el. dyl. på "the yuotube searc".Då hamnar ni nog på min kanal.Jag avslutar med några Carl sagan video ord från min kanal"The cosmos is all that is ever was or ever will be. Our feeblest contemplations off the cosmos stir us,there is a tingling in the spine, a catch in the voice, a faint sensation, as if a distant memory, off falling from a height. We know we are approaching the greatest of Mysteries!(Detta var ett litet smakprov på Carl Sagan "kaliber".)
Klockan 12.41 den 2 September 2011, Aki Tuomaala sade ...
Jag har heller ej ännu varit med på sagittarius träffen. Dock på andra träffar. Reser mestadels i "kosmos o. Universum med "tankens kraft". Sen är det ju billigare att se, resa o. "besöka" t.o.m främmande galaxer "genom teleskop okularet".(A.Fnissar).
Klockan 12.33 den 2 September 2011, Aki Tuomaala sade ...
Jag var tydligen tvungen att skicka länkarna i separata "rutor" så att alla kan "klicka" snabbt utan att skriva av hemside adresser etc.Klicka på "gul" text , då kommer ni nog till intressanta ställen o. länkar m.m. V.H. Aki.T. e-post aki@aol.se
Klockan 12.28 den 2 September 2011, Aki Tuomaala sade ...
Klockan 12.24 den 2 September 2011, Aki Tuomaala sade ...
Klockan 12.22 den 2 September 2011, Aki Tuomaala sade ...
Den kanske bästa? www.carlsagan.com
Klockan 12.21 den 2 September 2011, Aki Tuomaala sade ...
fler.. www.saaf.se 
Klockan 12.20 den 2 September 2011, Aki Tuomaala sade ...
Hej linda kul att du är med här också. Jag bor inte i Norrland utan i Östergötland,. (Finspång)Visar dig några hemsidor m.m. med astronomi anknutning.www. nak.se
Klockan 22.32 den 1 September 2011, Ulf Jonsson sade ...

Hej Linda!

Kul att du vill vara med i NSAA. Lägg gärna in diskussioner och bilder och var med i chatten när du loggar in. Jag har inte lyckats vara med på Sagittarius träffen (än) men väl på våra Norrlandsträffar. Välkommen du med till NSP11 i Östersund.

/Ulf

Om

Ulf Jonsson skapade det här Ning-nätverket.

Samarbetspartner

Här kommer du direkt till vår samarbetspartner

AstroSweden

Norrskensfoto i Abisko

Här nedan finns en länk till äventyr och kurser i norrskens- och astrofoto.

Lapplandmedia - Peter Rosén

© 2023   Created by Ulf Jonsson.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor