NSAA - North Sweden Amateur Astronomers

Välkommen till NSAA - Norra Sveriges AmatörAstronomer

Per Johansson kommentarer

Kommentarplank (47 kommentarer)

Du måste vara medlem i NSAA - North Sweden Amateur Astronomers för att lägga till kommentarer!

Gå med i NSAA - North Sweden Amateur Astronomers

Klockan 11.10 den 19 Februari 2021, David Björkén sade ...

Tack så mycket! :)

Klockan 12.25 den 19 Augusti 2018, Anders Petersson sade ...
Hej Per, Tyvärr så har jag inget tips om någon bra observationsplats. Är så färsk nybörjare att jag inte ens lärt mig min utrustning ordentligt. Har ännu bara hunnit testa 2 ggr vid stugan. Är ivrig att lära mig.

Började fundera på möjliga högt belägna obsplatser och kom att tänka på Kvarnberget utanför Burträsk. Det lär finnas en utkiksplats dit man kan komma med bil. Har dock inte varit där själv.
M v h
Anders
Klockan 6.36 den 14 Augusti 2018, Anders Petersson sade ...

Hej Per,

Ska absolut försöka komma på star partyt. Har planerat in det i kalendern. Ska bli kul att ses.

M v h

Anders

Klockan 21.24 den 16 Juni 2017, Jan Andersson sade ...
Hej! Tack för välkomnandet. Eftersom som jag fotat mycket ligger det ju närmast till hands att det blir mycket fotograferande. Men inser att det hela är mer invecklat än så. Jag kommer sannolikt att ge det hela tid, allt kommer nog ramla på plats så småningom. Att bara få möjligheten att beskåda planeter m.m., och ha resurser att plugga in vad jag ser är ganska så häftigt, efter att egentligen endast har varit en skrivbordsastronom. Det skall bli roligt att ta del av tips och goda råd från er som är "gamla i gården".
Hej så länge, och ha det bra.:-)
Klockan 17.52 den 22 Januari 2016, Nicklas Marcusson sade ...

Sådär, då har jag reggat mig på NSAA :)

Klockan 20.41 den 11 Oktober 2015, Johan Eriksson sade ...

Hej!

Tack! Jo, jag såg om träffen, men hade ingen möjlighet att bege mig söderöver, men kommer nog fler tillfällen. Skoj att se att man inte är helt ensam här i Umeå.

Ha det gott!

Klockan 20.54 den 5 Oktober 2015, Fredrik Karlsson sade ...

Ah! Ett worddokument, datorn hade blockerat det av säkerhetsskäl såg jag sedan. Kommer nog förbi på lördag förmiddag en sväng med en fotokompis som det ser ut. Tar med några bilder på en sticka om det skulle finnas intresse och tid att kika.  

Klockan 10.43 den 5 Oktober 2015, Fredrik Karlsson sade ...

Jo jag har sett det, kanske kommer jag förbi. Kan dock inte öppna filen med programmet för träffen, okänd filtyp så det känns som att åka dit i blindo i så fall.

Klockan 20.40 den 13 Mars 2015, Anders Blom sade ...

Hej! Var inte med på den. Fick mitt första teleskop på min 40-årsdag i november så nu vill jag lära mig så mycket jag kan.

Klockan 13.32 den 6 November 2014, Oskar Tegby sade ...
Hej Per! Jag kommer, som bekant hem till jul, och undrar om ni vill observera någon kväll. :-)
Klockan 20.06 den 10 Juni 2014, Oskar Tegby sade ...
Trevligt! Jag är redan hemma i stan och har möjlighet att träffas i princip när som helst. :-) Jag ser redan fram emot det.
Klockan 16.43 den 11 December 2013, Lars Tallberg sade ...

Hej! Eftersom jag är helt okunnig om vad som gäller beträffande metod och utrustning  är jag tacksam för kloka råd och tips. Ska kolla upp Dina förslag och även försöka bygga på kunskaperna om objekten.

 Ha de. Lasse

Klockan 9.43 den 31 Oktober 2013, Tommy Eriksson sade ...

Jag kanske svarade två gånger, för jag fattar inte riktigt hur den här sidan funkar än.. Tack själv, det var jättekul att få titta in i era fina grejer, särskilt med de filter som ni använde. Jag väntar på listan på prylarna som gubben vill sälja, och jag kanske använder er som bollplank för att utvärdera om det är något att ha innan jag köper

Klockan 14.57 den 23 Oktober 2013, Tommy Eriksson sade ...

Tack tack. Absolut vill jag det. Jag jobbar med Lisette Edgarsson och det var hon som tipsade mig om era aktiviteter

 

/tommy

 

Klockan 18.14 den 5 September 2013, Eva-Caisa Olofsson sade ...

Tack Per!

Jag har faktiskt redan varit på Bureberget, i vintras, och tittat i dom STORA teleskopen! Fantastiskt vackert och jag gör det gärna igen!

Klockan 12.38 den 20 Maj 2013, Anders From sade ...

Tack för välkomstorden. Fast hade jag inte under en kall februarinatt stött på Fredrik med sitt teleskop längst en mörk skogsbilväg där vi båda ibland håller till under snösäsongen så hade det kanske dröjt ännu längre innan jag kom till skott med att anmäla mig.

Anders

Klockan 17.22 den 13 April 2013, Kikki sade ...
Tack för vänförfrågan!!!!
Klockan 17.56 den 11 April 2013, Kjell Fahlander sade ...
Jag har köpt en fjärr Pixel TC-252 som kan programmeras väldigt flexibelt. Ca 500:- på Cyberphoto, men jag hade ändå tänkt köpa nån trådutlösare så jag räknar bara mellanskillnaden! Jag har också upptäckt Live och den där fördröjningen i avtrycket. Fiffigt. Nåt C-läge verkar inte finnas på EM-5 men fjärren gör jobbet (och mer än så, lite svår att bestämma över). Menar du att det där programmet hade inställningar för just detta objektiv? Eller är det manuellt du fixar färgfelet? Jag trodde du efterfrågade en förprogrammerad korrigering. Såna som brukar göras av kameran. Om du inte vill att RAW-filen ska gå att importera så funkar det bra i Panasonics Silkypix att korrigera färgfel och en massa annat. Jag känner mig fortf mer hemma där än i Olympus raw-konverterare. Silkypix genomför ändringar mkt snabbare än Olympus program, det är segt som bara den trots kraftfull dator.
Klockan 23.00 den 7 April 2013, Kjell Fahlander sade ...

Nej. Jag har inte hittat det automatiserat i Panasonics råkonverterare Silkypix och det går inte att öppna Olympus filformat (.orf) i Silkypix hur som helst, så vitt jag kan se.

Klockan 10.18 den 5 April 2013, Kjell Fahlander sade ...
Mycket kamera för pengarna!

Om

Ulf Jonsson skapade det här Ning-nätverket.

Samarbetspartner

Här kommer du direkt till vår samarbetspartner

ASTROSWEDEN

Norrskensfoto i Abisko

Här nedan finns en länk till äventyr och kurser i norrskens- och astrofoto.

Lapplandmedia - Peter Rosén

© 2021   Created by Ulf Jonsson.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor