NSAA - Norra Sveriges AmatörAstronomer

NSAA - North Sweden Amateur Astronomers

Jag läste en artikel i Aftonbladet där skriver om nyupptäckta planeter.
"Vår" Robert Cumming är citerad/intervjuvad.

Länk till artikeln:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13612486.ab

 

 

/Göran F

Visningar: 152

Gör ett inlägg på det här

Inlägg i den här diskussionen

Jag läser just nu boken "Code name God" av Mani Bhaumik. Där lägger han fram en teori, som har framförts även av andra, att universum och tiden skapades bara för att vi skulle komma. Därför är universum så stort och gammalt för det krävs supernovor för att få fram de tunga grundämnen som vi behöver. Det är en svindlande teori som betyder att vi är ensamma i Universum. Ingen idé att lyssna och leta längre .....
Det var en intressant teori! Den har jag inte hört talas om tidigare.
Däremot har jag lite svårt att tro på den själv. (kanske måste läsa boken?).
Jag har läst alldeles för mycket science fiction sedan barnsben så för min del är det självklart att det har funnits, finns nu och kommer att finnas civilisationer förutom människan i universum.
Jag kanske har blivit för indoktrinerad av alla SF böcker jag läst men jag tycker att det presenteras nya rön hela tiden som visar på att det inte är en omöjlighet att liv har uppstått på andra ställen i universum.

Jag har  läst SF sen jag var 13 år och hittade Lönnerstrands bok "Rymdhunden" på kvartersbiblioteket. Den gav mig en svindlande känsla som jag fortfarande känner när jag läser SF efter xx antal år ;-).

Men - du vet - som någon annan gigant inom kosmologin har sagt: "Om vi inte är ensamma - var är de då? Varför har de inte hört av sig?"

Ja, det är ju iofs en bra fråga! Men... vad är det med oss egentligen som är så intressant? Det kanske finns massavis med olika civilisationer som är mer intressanta än oss? Sen om Einstein hade rätt, så kan ju avstånden göra att det inte är alldeles lätt att ta sig över de stora avstånden inom vår egen galax!

 

Kanske för att vi inte är tillräckligt intresanta för "dom" andra, :) jag lever då i hoppet att vi ska hitta på andra i universum:).

 

Liv behöver inte betyda intelligent liv. Det kan vara så att liv är vanligt, men intelligent liv (som har möjlighet att kommunicera på stjärnavstånd) är sällsynt. Tänk bara på livet på jorden som funnits i över 3 miljarder år medan vi har kunnat kommunicera utanför vår planet bara en 30 miljontedel av den tiden.
Nej, det är alldeles riktigt! Man ska nog skilja på liv och intelligent liv.
Ibland kan man ju undra om det finns intelligent liv på jorden? ;)
Intressant artikel. Lite mera sannolikt tycker jag än att din författare skulle ha hittat rätt, Margareta ;)
Ja jag är så pass skeptiskt mot Mani Bhaumiks teori att jag kör SETI på alla mina datorer och hoppas att just min dator fångar upp signalen alla väntar på.

RSS

Om

Ulf Jonsson skapade det här Ning-nätverket.

Samarbetspartner

Här kommer du direkt till vår samarbetspartner

ASTROSWEDEN

Norrskensfoto i Abisko

Här nedan finns en länk till äventyr och kurser i norrskens- och astrofoto.

Lapplandmedia - Peter Rosén

© 2022   Created by Ulf Jonsson.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor