NSAA - Norra Sveriges AmatörAstronomer

NSAA - North Sweden Amateur Astronomers

Jag har ett DOS-program, EZC Cosmos, som har varit till stor glädje. Lätt att orientera sig på stjärnhimlen med möjlighet att förflytta sig i tid och rum. Tyvärr fungerar det inte i "moderna" miljöer, såsom Windows 7 eller senare.

Är det någon som har ett tips på ett program som funkar på samma sätt?

Visningar: 320

Gör ett inlägg på det här

Inlägg i den här diskussionen

Är det ett program för att skapa stjärnkartor? Ett gratisprogram som är populärt men som jag inte provat är Stellarium. Urban köpte ett program nyligen som han är väldigt nöjd med men jag minns inte vad det heter. 

Tack Per. Får väl ta kontakt med Urban, om han inte svarar här. Ska testa Stellarium.

Har både Stellarium och SkyMap Pro 11 (kostar runt 1000:- lappen har jag för mig), men jag har helt slutat att använda Stellarium sedan jag fick betalprogrammet. Kan tycka att stellarium är bra för de som vill kolla stjärnhimmlen från skrivbordet men det innehåller inte så mycket mer information än så. Det som egentligen skiljer är detaljnogrannheten på planeterna och solsystemet är mer utecklat i Stellarium.

Tack för det Daniel. Tänker prova Stellarium ett tag. Verkar nog duga för mina anspråkslösa ändamål.

På min Mac, iPod och iPhone fungerar Sky Safari Plus väldigt bra. Finns i både gratis- och betalversioner. Jag vet dock inte om det finns för PC.

Tack mina vänner! Nu har jag uppgifter att bearbeta,

Glad Påsk!

Jag har ett antal olika program å för att svara på din fråga så skulle vara bra att veta vad du vill göra med programmet. Jag har TheSKY, Skymap11 å Deepsky2000. TheSky är i mitt tycket det snyggaste visuella planetarieprogram jag sett. DeepSky2000 är ett databasprogram som bl a svarar på frågan: Vad ska jag titta på i kväll. Det innehåller även ett enklare planetarieprogram samt massor av fakta. SkyMap11 är lite grann mitt i mellan dessa ytterligheter. Om jag fick komma med ett råd så är SkyMap11 inte ett dåligt val. 

RSS

Om

Ulf Jonsson skapade det här Ning-nätverket.

Samarbetspartner

Här kommer du direkt till vår samarbetspartner

AstroSweden

Norrskensfoto i Abisko

Här nedan finns en länk till äventyr och kurser i norrskens- och astrofoto.

Lapplandmedia - Peter Rosén

© 2023   Created by Ulf Jonsson.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor