NSAA - Norra Sveriges AmatörAstronomer

NSAA - North Sweden Amateur Astronomers

Hej allihopa!

Jag la vantarna på en Canon Eos 60D för 2000kr på blocket igår. Jag som tyckte jag kom billigt undan med 2.500 för en 700D för ngt åt sen :)

Tanken är att modda 60D:n, så tar gärna input dels på typ av mod, samt vart det går att göra, och är det billigare nånstans?

sen har jag det angenäma problemet att jag ska köpa in en kamera till min klinik. Den kommer jag kunna använda till astrofoto också, men den kommer inte kunna modifieras, då jag även behöver den i jobbet.

är inne på antingen en Nikon Z6 II eller en Sony A7R. 
är egentligen inte alls bevandrad med vare sig Sony el nikon, men tar gärna synpunkter på vilken kamera jag ska köpa in, vill helst ha en spegellös med mkt bra mörkeregenskaper och pris på max 25K, helst med ngt objektiv med där.

skriver på telefonen under stress, så hoppas det inte är för mkt stavfel :)

Mycket tacksam för allas synpunkter!

/Micke

Visningar: 77

Gör ett inlägg på det här

Inlägg i den här diskussionen

För starscapes och norrsken funkar en omoddad kamera bra men på dom allra flesta djuprymdsobjekten är det mycket bättre att ha en moddad kamera (eller helst en monokrom astrokamera).

Det finns några reflektionsnebulosor, några galaxer och nån enstaka stjärnhop som är "fotogeniska" och funkar bra med en omoddad kamera. Det stora antalet objekt är emissionsnebulosor, som mest lyser i H-Alfa, och ger överlägset bäst resultat med en moddad kamera. Dessutom är många emissionsnebulosor stora och lämpar sig för foto med objektiv istf teleskop vilket är enklare och snabbare ger bra resultat.

Till kliniken skulle jag titta på en kamera som är moddad från ny/fabrik och har ett filter som gör att man kan fota även dagsfoto med den. 

Jag har inte så bra koll på vad man kan köpa idagens läge, men Canon Ra finns det en på NSAA sidan som har. Ulf J har en Nikon 810a men den modellen kanske inte finns längre? 

Hej Micke!

Jag hade en Nikon D3s för ett antal år sedan. Den var med dåtidens mått mätt en lågbrusig kamera. Jag skickade den till USA för modifiering. Det skulle jag inte ha gjort. Hemsidan för den firman var rörig och svårbegriplig så jag missade en fotnot. I den listades ett antal kameror som inte lämpade sig för fullständig modifiering, däribland D3s. När jag fick tillbaka kameran visade det sig att det fanns en röd halo i nederkanten på alla bilderna jag tog. Anledningen var att i den kameran fanns det en liten röd lysdiod som var en referens för mätsystemet. MORR! Det kostade mig som två ggr din 60D för att skicka dit den och få den modifierad och lika mycket till för att få den återställd. Dubbelt MORR! När jag väl fick tillbaka den använde jag den som delbetalning för ett demo-ex av Nikon D810A, som jag fortfarande använder och som fungerar bra för starscape mm.

Sammanfattning: Skaffa bra referenser för företaget som ska göra jobbet och läs det finstilta. Använd helst ett EU-företag. Det sparar tid och pengar.

Lycka till :)

Tack för tipset!

Kan knappt föreställa mig våndan att få tillbaka kameran med sådant resultat!

Jag hade gärna köpt en 60Da, Canon Ra el Nikon 810a, men dom finns inte att få tag på vad det verkar.

Jag misstänker att det blir en z6 II nu, astromod av 60d:n och efter ett tag en dedikerad astrokamera :)

Tack för synpunkter och anekdoter :)

Beslutade mig för en Nikon z6 II som skickades igår, så borde kunna hämta ut den på måndag och sedan får man invänta en klar kväll så man får prova den.

Kom precis - nu när jag skriver detta - på att jag även måste beställa en T2-adapter till denna kamera!

RSS

Om

Ulf Jonsson skapade det här Ning-nätverket.

Samarbetspartner

Här kommer du direkt till vår samarbetspartner

AstroSweden

Norrskensfoto i Abisko

Här nedan finns en länk till äventyr och kurser i norrskens- och astrofoto.

Lapplandmedia - Peter Rosén

© 2023   Created by Ulf Jonsson.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor