NSAA - Norra Sveriges AmatörAstronomer

NSAA - North Sweden Amateur Astronomers

Vi har varit förhållandevis förskonade från dumheter på NSAA. Dock har vi vid ett par tillfällen råkat ut för att någon okänd anmält sig som medlem för att erbjuda tjänster. Dessa har jag blockerat och plockat bort. Nu verkar det som om någon lyckats sända massmail om att det finns kommentar på din sida - utan att det finns något där. Vem och varför vet jag inte. Tipsa gärna om du råker ut för något.

Hälsningar Ulf

Visningar: 158

Gör ett inlägg på det här

Inlägg i den här diskussionen

Jag fick just ett sådant mejl igårkväll. En "Suzanne" hade lagt till en kommentar till min sida. Sedan fanns det som sagt inget där.
Skumt,
Tack för feed-back Frida. Göran jobbar på ärendet.
Igår kväll registerade sig en medlem vid namn "Suzanne". Min son Isak (som också är medlem) talade om att någon hade skrivit på hans personliga sida. När jag kollade upp vad hon skrivit och vad hon skrivit i sin profil så gjorde jag bedömningen att detta absolut inte var en seriös användare. På Isaks sida hade hon skrivit att hon gärna ville att vi skulle titta på hennes bilder och att vi kunde maila henne på en yahooadress. I sin profil hade hon svarat på samtliga frågor som t.ex. bostadsord, astronomisk utrusting m.m. att "I will tell you later". Hon hade också satt in som hemsideadress "www.iwilltellyoulater.com".

Jag tog då beslutet att banna denna medlem och i och med detta försvann även alla hennes meddelanden som hon skrivit till er.
En förklaring till er som fått meddelande om att någon vid namn Suzanne skrivit nåt på er sida men att det nu inte finns något meddelande där.

Göran
hej
Jo jag fick ett mail med detta.. 'Suzanne lade till en kommentar till din sida på NSAA North Sweden Amateur Astronomers' Kvinnliga astronomer är rätt ovanliga men något inlägg fanns inte. Om man då läser ditt mail å lägger ihop 2 å 2 så blir denne 'Suzanne' plötsligt väldigt ointressant. Himla trist att det finns sådana som helt saknar respekt för vad andra bryr sig om.
Trots allt har det inte varit så mycket problem. Vi har bannat en handfull så här långt. Det är tråkigt när de hinner skicka ut personliga mail innan vi hinner stoppa dem.

Om problemen ökar kommer vi att lägga in "moderator-godkännande" för nya medlemmar. Det är ju vanligt i sociala nätverk och anledningen att vi inte haft det är helt enkelt att det skulle vara lätt att gå med.

/Ulf
Ja, den här "Suzanne" var tydligen väldigt aktiv under den korta stund som "hon" var medlem. Det verkar som om många har fått ett meddelande (som raderades när jag bannade medlemen), jag fick tydligen ett också enl. min email. Jag läste bara det som skrevs till min son Isak men antar att alla fått samma meddelande.
Vad jag kunde se hade "Suzanne" bara varit medlem i 14 minuter när hon blev bannad. Måste säga att "hon" hann med mycket på den korta tiden.
Om jag får komma med en egensnickrad teori så tror jag att "Suzanne" i själva verket var någon form av mjukvara som är inriktad mot Ning forum och att alla meddelanden som skickades var automatgenererade av detta program.
Troligtvis var syftet i slutändan att "sälja" in porrsidor till medlemmarna.

RSS

Om

Ulf Jonsson skapade det här Ning-nätverket.

Samarbetspartner

Här kommer du direkt till vår samarbetspartner

AstroSweden

Norrskensfoto i Abisko

Här nedan finns en länk till äventyr och kurser i norrskens- och astrofoto.

Lapplandmedia - Peter Rosén

© 2023   Created by Ulf Jonsson.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor