NSAA - Norra Sveriges AmatörAstronomer

NSAA - North Sweden Amateur Astronomers

Kl 17 på fredagen 13/11 (!) samlades ett ½ dussin NSAA-medlemmar hos Börje i Piteå. Medförande 6 st pizzor, diverse astronomisk utrustning och varma klöder fortsatte vi till Börjes stuga ca en mil öster om stan, alldeles vid havet. Helmulet, -4 C och en knapp dm snö på marken mötte oss. Prognosen sa uppklarnande under kvällen så vi började med att äta pizza i stugan och dricka kaffe vid lägerelden ute vid obs-platsen. Medan vi sitter där klarnar det upp allt mer och när elden brunnit ut är himlen täckt av en gnistrande stjärnhimmel. Vintergatan var mycket tydlig och M31 var lätt att hitta med blotta ögat. Observationerna fortsatte till ca kl 22 då vi värmde oss i stugan med lite diskussioner och bildvisning om astrofotografering som Per hade förberett. Vid 23-tiden avbröt vi, samtidigt som det åter mulnade på. En perfekt timing alltså.

Vi som deltog var Per och Urban från Skellefteå, Börje och Berndt från Piteå, Patric från Boden och Ulf från Luleå.

Tack för ett bra initiativ Börje. Bra väderbeställning också.

Visningar: 176

Bilagor:

Gör ett inlägg på det här

Inlägg i den här diskussionen

Ni hade trevligt och vädergudarna var med er, ett lyckat arrangemang alltså. Blir fundersam på när första missen kommer för NSAA? *hehe*
Tack Börje för arrangemanget, det var mycket trevligt!
En skön och avslappnad stämning med fina observationer. En sån här kväll kan man leva ett bra tag på.

/Per
Mycket bra stjärnträff.. Vi borde ha lite mer av tyg småträffar. Det inspirerar så mycket och man lär så mycket av varandra.. Jag tycker att Börje har visat att det med rätt små medel, går att ordna en mycket lyckad träff.
Låter som om ni hade en väldigt trevlig kväll! Lite avundsjuk! I Övik har det knappt gått att se en stjärna på flera veckor.

Jag vill gärna bli inbjuden igen om ni kommer att ha fler träffar, jag hoppas att det passar bättre för mig en annan då.

Mvh
Göran

RSS

Om

Ulf Jonsson skapade det här Ning-nätverket.

Samarbetspartner

Här kommer du direkt till vår samarbetspartner

AstroSweden

Norrskensfoto i Abisko

Här nedan finns en länk till äventyr och kurser i norrskens- och astrofoto.

Lapplandmedia - Peter Rosén

© 2024   Created by Ulf Jonsson.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor