NSAA - Norra Sveriges AmatörAstronomer

NSAA - North Sweden Amateur Astronomers

Nu har jag fattat ett tungt men tyvärr inte förvånande beslut, att pausa planerna på ett fysiskt arrangemang med Curiosum i Umeå till hösten 2020.

Nytt förslag är att vi håller ett informellt möte helgen v39 på Angsjöns camping

Först skulle jag vilja få ett besked om vilka kommer ifall det är lönt att boka något?

Det blir alltså en informell tillställning utan tema, där vi föreläser och underhåller varandra efter bästa förmåga och förutsättningar. 

Visningar: 1113

Gör ett inlägg på det här

Inlägg i den här diskussionen

Jag har precis fått svar att vi får vara där och får tillgång till allt vi vill. Jag ska bara få en offert nu på själva konferensen samt en 2 rätters middag, så preliminärt behöver man bara ta med mat/fika för fredag och söndag.

Hej, har inte varit aktiv på länge pga flytt så sambo ska plugga. Kan inte komma denna gång. Hälsningar Johan Ps. Kommer troligtvis att spendera tid i Umeå kring jul, finns det någon tradition att styra någon sorts träff kring jul? /ursäkta trådkapningen:)

Jag törs nog påstå att Astronomins Dag och natt/NSP är det enda traditionsenliga, resten av året är det bara spontana träffar, då vi trots allt har stora avstånd mellan de flesta medlemmar. Jag offrar gladeligen fyrverkerierna mot en härlig DSO-exponering ute i skogen. Är det i sällskap med likasinnad så säger jag bara välkommen! :)

Jag har länge funderat på om inte en vinterträff vore ett kul komplement till NSP. Jag har ju varit på den hittills enda vinterträffen flera gånger. Värmland Star Party i Lysvik. Det brukar vara i februari och drar mycket folk. Ifjol blev det inställt p.g.a. bristande arrangörsresurser och hur det blir 2021 vet jag inte.

Vi kan väl fundera vidare på om det vore något för oss också. En "lågintensiv" träff inriktad på observerande och att träffas t. ex. Jag föreslår också att vi tar upp detta i en särskild tråd för att inte riskera sammanblandning med NSP.

Jag och Cricco kommer. Då har du två till.

Jag har också pratat med Christer Kjellner. Han funderar på att komma upp själv om vi blir några stycken.

Det vore kul om det blir en träff ändå! Som vanligt är jag klart intresserad att vara med, om det funkar med transport dit.

Hej! Jag kommer. Är tanken att ses både fredagkväll och lördag då? 

Ja, det blir det ordinarie tidsspannet med egen ankomst under fredagen, lite mingel på kvällen (obsande om vädret tillåter) och på lördagen så håller vi i enklare föreläsningar. Har man något specifikt man vill prata om eller presentera så finns det luckor att fylla. Förhoppningsvis går det att ha någon gemensam middag på lördagen och på kvällen socialisera/obsa. Hemresa sker på söndagen, så räkna med två nätter.

Jag kommer, det kan hända att jag ändrar mig, men troligen inte. 

Hej, jag kommer men eventuellt bara lördag.

Vanlig mat, inga allergier.

MVH Lars

Tack för svar Lars, klicka gärna i ja att du kommer på eventet också så blir det lättare för mig att se vilka vi blir även om det bara är del av helgen man kommer :)

Jag har tänkt igenom saken och tror jag uteblir i år på grund av en del andra omständigheter.

Men väl mött nästa år! /Patric

RSS

Om

Ulf Jonsson skapade det här Ning-nätverket.

Samarbetspartner

Här kommer du direkt till vår samarbetspartner

AstroSweden

Norrskensfoto i Abisko

Här nedan finns en länk till äventyr och kurser i norrskens- och astrofoto.

Lapplandmedia - Peter Rosén

© 2024   Created by Ulf Jonsson.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor