NSAA - Norra Sveriges AmatörAstronomer

NSAA - North Sweden Amateur Astronomers

NSP 19 är över. Lägg gärna upp bilder och kommentarer i den här tråden.

Nu är NSP 19 över i Kiruna.Vi hann precis hem innan första snön kom  Tack alla ni arrangörer som gjorde det till en trevlig sammankomst  och tack alla andra ni som kom. Här är tre bilder. Två från första NSP i Kiruna 209 och en från i år, 2019. Det verka ha skett något på kamerafronten sedan dess. PS. Vissa deltagare från 2009 går att känna igen - trots allt. DS.

Visningar: 229

Gör ett inlägg på det här

Inlägg i den här diskussionen

Jag vill tacka för NSP-helgen i Kiruna. Jättekul att träffa er alla samt dessa entusiastiska ungdomar och se deras intresse för forskning och teknik. Det finns hopp om framtiden :) ! Synd bara att inte fler från NSAA-gänget kunde komma men det är trots allt en bit att färdas.

Bifogar nägra av mina bilder från fredagskvällen. Norrskenet var väl fotomässigt inte det bästa, men kupolen och några personer som stod tillräckligt stilla för att fastna som skuggor gjorde sig rätt bra som förgrunder.

Nu väntar jag bara på bättre väder så jag får testa min nyinköpta PoleMaster. Blev glad då jag kunde installera programvaran på min Raspberry PI (som skall styra allt). Allt för att slippa boota upp Windows bara för polinställningen!

Ser fram emot nästa års NSP, mot Umeå och månen som det verkar.

Håkan W

Coola bilder! Känns som man står inne i Skenet!

Då skulle du hört dom indiska ungdomarna som var där, dom skrek o tjoade o peka på norrskenet framåt midnatt då det bara var jag kvar där :)

Kiruna är mycket trevligt och intressant i sig själv. Det gick inte unvika att man håller på att flytta stadskärnan till annan plats. Man kan läsa om denna flytt på https://www.kiruna.se/stadsomvandling/ Det är långt i från klart med flytten. 
Träffen på Rymdgymnasiet var väldigt häftig. så väldigt inspirerande med föreläsningar och andra rapporter. När man som en "gamgubb" ser vad ungdomarna kan presetera i dag blir man både imponerad och lugn för framtiden. De unga kan det här.  

RSS

Om

Ulf Jonsson skapade det här Ning-nätverket.

Samarbetspartner

Här kommer du direkt till vår samarbetspartner

AstroSweden

Norrskensfoto i Abisko

Här nedan finns en länk till äventyr och kurser i norrskens- och astrofoto.

Lapplandmedia - Peter Rosén

© 2024   Created by Ulf Jonsson.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor