NSAA - Norra Sveriges AmatörAstronomer

NSAA - North Sweden Amateur Astronomers

Jag vill tacka alla som på ett eller annat sätt varit involverade i NSP19 för en fantastiskt trevlig helg i Kiruna. Nästa gång bär det av till Umeå och som arrangör av detta tänker jag hålla Tema månen. Ett inslag jag vill få med är visning för allmänheten, men månen är inte i rätt läge förrän kring 2020-10-31 och är då dessutom fullmåne (chans att testa moon filters?).

NSP20 kommer att ske i samarbete med Umevatoriet (kommer att byta namn till Curiosum) och i deras nya lokaler i konstnärligt campus i centrala Umeå vid älven. Flytten är preliminärt klar till början av oktober nästa år varför jag tänker mig en något senare NSP än förut.

Jag har även fått positiv respons ifrån Umeå Lunar Venture, och förhoppningen är att vi också kommer att få höra om spännande resultat från månen nästa år. Det finns en liten video i länken om vad ULV är för något.

https://www.umu.se/reportage/umea-lunar-venture/

Har ni några tips, idéer eller något ni vill bidra med i form av presentation (månens mytologi kanske?), tveka inte att kontakta mig här eller via mail: michaelholmgren@hotmail.se

Visningar: 100

Gör ett inlägg på det här

Inlägg i den här diskussionen

Vilket bra initiativ!

Månen är det objekt flest "vanliga" uppskattar att titta på. Helst vill man ha lite före fullmåne så att bergen och kratrarna får lite skuggor och bästa 3D känslan.

Nu blir det en utmaning för alla NSAA;are att obsa, sketcha och fota månen så vi har lite bilder på temat!

RSS

Om

Ulf Jonsson skapade det här Ning-nätverket.

Samarbetspartner

Här kommer du direkt till vår samarbetspartner

ASTROSWEDEN

Norrskensfoto i Abisko

Här nedan finns en länk till äventyr och kurser i norrskens- och astrofoto.

Lapplandmedia - Peter Rosén

© 2023   Created by Ulf Jonsson.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor