NSAA - Norra Sveriges AmatörAstronomer

NSAA - North Sweden Amateur Astronomers

Klistrar in samma fråga här som vi jag ställde på astronets forum:

 

Vi är också sugen på en systemkamera men kan ingenting i ämnet. Vi ska använda kameran mest för "vanligt" bruk (högtider, semestrar o.dyl.) men även för att ta med sig på promenader och knäppa på allt möjligt, natur, byggnader osv. Den ska även funka hyggligt för astrofoto.
Fick just reklam från expert att de har kampanjpris på EOS 1100D/18-55DC. För samma pengar vet vi en EOS 400D med objektiv 18-55 tamron, 18-200 sigma, 70-300 se inte så långt ifrån oss.
Vad rekar ni, ny EOS 1100D/18-55DC eller begagnad EOS 400D med objektiv 18-55 tamron, 18-200 sigma, 70-300 se?

 

Tack på förhand!

Visningar: 534

Gör ett inlägg på det här

Inlägg i den här diskussionen

Jag skulle satsa på en 550D. 550D har den senaste sensorn = mest brusfria. 1000D är oxå bra för astrofoto om du vill spara pengar men jag vet inte hur den är för vanligt foto. En begagnad 40d är nog oxå ett bra köp.

400D saknar live view vilket är väldigt användbart för fokusering. Köp inte en kamera för astrobruk som saknar live view!

1100D saknar dammborttagning (den har en mjukvaruvariant, antagligen samma som att ta flats).

 

/Per (som själv använder Olympus)

Kanske nåt helt annat märke passar bättre? Såg att Per som svarat har en Olympus och hans bilder är ju riktigt trevliga!

Vi vill inte lägga mer än 5 000:-.

En 500D (som Göran har, jag tror han är nöjd) kanske passar i budget? En 450D är nog oxå bra. Vill man ha den till astro är nog Canon svårslagen. 95% av alla astrofotografer kör Canon så det finns både en upplogad väg att vandra och mängder med tillbehör. Å andra sidan är det lite kul att vara "obstinat" och köra ett annat märke men rent realistiskt så är Canon det enkla valet för astro.
Jepp jag är nöjd med min kamera! Relativt lite brus även vid lite högre ISO-tal.
Jag har lärt mig av Per att den inte är lika känslig i det röda området som 1100:an men jag tror att skillnaden är marginell. SOm Per säger finns mycket tillbehör både nya och begagnade till Canon. Ett svårt val.
Jag brukar alltid hamna över min budget när jag väl kommer till skott.

/Göran

Strunta i märket, utan gå runt i några butiker och kläm på en bunt kameror i den prisklass du har bestämt dig för. Eftersom de flesta kamerorna är bra kan du lugnt gå efter hur hur tycker att kameran är att hantera, hur bra den ligger i handen, om du gillar sökaren (om det finns någon) och om du kommer överens med inställningsmöjligheterna.

Du kan få en hygglig översikt över vad som finns under 5000 om du går in på en nätbutik som kan visa alla kameror samtidigt, till exempel Cyberphoto, www.cyberphoto.se. Välj "Systemkameror", och kryssa sen för "Visa billigast först". Då kan du bekvämt kika på allt upp till runt 5000 kronor. (Nej, jag är inte delägare i Cyberphoto, utan jag högg bara en av de bra nätbutiker som jag själv har handlat från.). Nackdelen med nätjaktmetoden är förstås att du inte kan klämma på kamerorna...

Nikon 3100D kanske?
Det blev en sån :-). Nånting att leka med i väntan på teleskopet ;-)
Blev det en Nikon 3100D?
Oavsett vilken kamera det blev önskar jag lycka till! 
Hör gärna av dig här på forumet om du behöver tips och idéer, det brukar vara någon som vet svaret om man har några frågor!

/Göran

Ser fram mot dina första bilder!
Japp, en Nikon D3100. Astrobilder lär det dröja ett tag innan det blir några. Men det finns ju en massa annat att fota :)
Grattis, nu blir Ulf glad att få en Nikon kompis!
Kul Patrik. Ut och plåta. Vad har du för objektiv till den?
18-55VR DX tror jag det var som följde med...Jag sitter på jobbet nu så jag kan inte kolla...Och jag är så novis inom detta att jag inte kommer ihåg riktigt vad det hette :-)...Det ver iaf. inbyggd bilsstabilisator i objektivet.

RSS

Om

Ulf Jonsson skapade det här Ning-nätverket.

Samarbetspartner

Här kommer du direkt till vår samarbetspartner

ASTROSWEDEN

Norrskensfoto i Abisko

Här nedan finns en länk till äventyr och kurser i norrskens- och astrofoto.

Lapplandmedia - Peter Rosén

© 2022   Created by Ulf Jonsson.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor