NSAA - Norra Sveriges AmatörAstronomer

NSAA - North Sweden Amateur Astronomers

Klistrar in samma fråga här som vi jag ställde på astronets forum:

 

Vi är också sugen på en systemkamera men kan ingenting i ämnet. Vi ska använda kameran mest för "vanligt" bruk (högtider, semestrar o.dyl.) men även för att ta med sig på promenader och knäppa på allt möjligt, natur, byggnader osv. Den ska även funka hyggligt för astrofoto.
Fick just reklam från expert att de har kampanjpris på EOS 1100D/18-55DC. För samma pengar vet vi en EOS 400D med objektiv 18-55 tamron, 18-200 sigma, 70-300 se inte så långt ifrån oss.
Vad rekar ni, ny EOS 1100D/18-55DC eller begagnad EOS 400D med objektiv 18-55 tamron, 18-200 sigma, 70-300 se?

 

Tack på förhand!

Visningar: 534

Gör ett inlägg på det här

Inlägg i den här diskussionen

Japp, det var ett sånt objektiv. AF-S DX NIKKOR 18-55mm f/3.5-5.6G VR närmare bestämt.

Det blev att jag köpte en Nikon D3100. Nu har jag också fått hem mitt teleskop. Och nu kommer en kanske korkad fråga :-/ :-). Om jag köper till en T-ring och kopplar ihop min kamera med teleskopet så använder jag väl inte okularen för att bestämma förstoringen? Får jag bara en förstoring, eller kan jag välja förstoringsgrad på nåt vis?

Genom att fota på detta vis (via primärfokus) så har du teleskopets brännvidd som enda brännvidd och du har endast en förstoringsgrad. Skulle tro at tman även man använda en barlowlins som brukar ge 2x, 3x eller någon annan liknande förstoring. Har för mig att detta ska gå att göra.
Jag har endast fotat piggyback (kameran monterad ovanpå teleskopet) med mina kameraobjektiv. Jag får då följning tack vare mitt motorstativ och kan ta längre exponeringar.
Jag kan inte få fokus om jag monterar kameran via t-ring, har iofs aldrig testat med systemkameran.

Jag har en sådan här http://www.astrosweden.se/kamera-adapter-for-systemkameror-125tum/1... och där i kan jag sätta ett okular för att få olika förstoring när jag försöker fota med min newton tub jag har inte provat med bara t-ringen.

RSS

Om

Ulf Jonsson skapade det här Ning-nätverket.

Samarbetspartner

Här kommer du direkt till vår samarbetspartner

ASTROSWEDEN

Norrskensfoto i Abisko

Här nedan finns en länk till äventyr och kurser i norrskens- och astrofoto.

Lapplandmedia - Peter Rosén

© 2022   Created by Ulf Jonsson.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor