NSAA - Norra Sveriges AmatörAstronomer

NSAA - North Sweden Amateur Astronomers

Kikki
  • Kvinnlig
  • Ljustorp
  • Sverige
Dela på Facebook MySpace

Kikkis vänner

  • Fredrik Karlsson
  • Erik Berglund
  • Per Johansson

Kikkis diskussioner

Focus i teleskopet

Startade den här diskussionen. Senaste svar av Kikki Apr 13, 2013. 4 Svar

På dan funkar de ju bra att ställa in fokus i teleskopet för att fota, men hur gör man när det är mörkt, ser ju inget? Är det hartman mask som gäller eller går det på annat sätt tro?Tack på förhandFortsätt

RSS

Laddar… Läser in flödet

Mottagna presenter

Present

Kikki har inte fått några presenter ännu

Ge bort en present

 

Kikkis sida

Profilinformation

Språk/Language:
Svenska
Bostadsort/Home town:
Ljustorp
Hemsida/Home Page:
http://kikkis.weebly.com
Min utrustning/My Astronomical Equipment:
150/750 gso Newton med spdx montering, Meade etx70, Skylux 70/700, nikon d90, d700

Kikkis Bilder

  • Lägg till Bilder
  • Se alla

Kikkis blogg

Lyriderna

Upplagd den 22 April 2013 klockan 15.30 6 kommentarer

Va ute inatt mellan 00:00 till 01:00 och obsade lite här hemma. Såg en kraftig meteor som åkte snabbt över hela himlavalvet. Jag sa ojoj, högt för mej själv, den va jättestark och kom från öst och gick ner i väst. Så lycklig att jag fick se en sån kraftig meteor, måste ut lite tidigare ikväll, för som jag läst så ska det vara flest meteorer i farten i skymningen.

Blogg och hemsida

Upplagd den 21 April 2013 klockan 11.30 7 kommentarer

Ja då var man med hemsida och blogg!!!

http://kikkis.weebly.com

Välkomna in på en titt!

Inträdet är fritt!

Hej astrofans!

Upplagd den 14 April 2013 klockan 14.00 1 Kommentar

Har äntligen fått tag i två skarvrör som jag kan sätta på stativet för att hissa upp de lite. Sätter i fast rör i de tredje benet för att nå samma höjd. Hoppas de kommer att funka för mej att polinställa så, vill ju ta mitt första astrofoto med motor innan säsången är över ;-)
Lade upp några landskaps bilder utan stjärnor idag som jag fångade på jakt efter en klar himmel igår, hoppas ni har överseende med detta, och förstår hur jag tänkte. Finns en text till varje bild. Kram på er!

Nej, inte är väl det slut på säsongen redan!

Upplagd den 12 April 2013 klockan 8.30 0 kommentarer

Va ut igårnatt och fotade, och fick för första ggn med ett svagt norrsken i både grönt rött och blått, som endast var synbart i kameran. Det är fantastiskt va kul det är att fota astroscapes, när himlen liksom framkallas som en överraskning i kameran på de mest otroliga sätt ;)

Gillar inte alls att den här säsongen snart är över, nu när det roliga just har börjat för mej i denna nya och underbart vackra värld.

Kommentarplank (6 kommentarer)

Du måste vara medlem i NSAA - Norra Sveriges AmatörAstronomer för att lägga till kommentarer!

Gå med i NSAA - Norra Sveriges AmatörAstronomer

Klockan 20.08 den 19 April 2013, Fredrik Karlsson sade ...

Ah! Vilken rumskänsla! Tycker om dessa bilder du tar!

Klockan 9.50 den 10 April 2013, Fredrik Karlsson sade ...

Kul att var din vän!

Klockan 7.16 den 10 April 2013, Fredrik Karlsson sade ...

Ja men vad roligt! Ser att på den bild allt gällde för mig i natt så strejkade stjärnföljningen att fungera som den skulle av någon anledning. Säkert för att det var den bilden det gällde... Fick dock en bild strax därpå, men där hade redan galaxen vandrat ut ur optimalt läge på himlen. Nu anser jag astrosäsongen över för mig. Spar bilden till nästa år då jag får göra ett nytt försök. Åker bort några dagar här i slutet på veckan, och sedan är nog nätterna i stort inte riktigt mörka rakt igenom längre.

Kollade dina foton på Fotosidan. Du har fina bilder på katterna, spindelnätet med glitter var också fin och katterna och älgen är ju helt bedårande! Fin skärpa i ditt 180 mm objektiv, är nog väldigt bra till mycket.

Klockan 2.03 den 10 April 2013, Fredrik Karlsson sade ...

Såg denna kommentar först nu :-)  Jamen då är jag med på vilken Vintergatsbild du menar, den är tagen nordväst Sundsvall. Den tjärn du tänker på vid dig är säkert också fin, kollade ju på kartan och flygfoto. 

Roligt du tycker om bilden förresten :-)

Just hemkommen här från stjärnskogen, väldigt kallt i natt för att bara vara sju minus och vindstilla. Brrr! Skall krypa ner under ett extra täcke nu. Kanske fick någon bild i alla fall, får se då jag laddat in dem i datorn. Hoppas du blivit klokare på ditt stativ/montering och att du fick ut något av kvällen :-)

Klockan 10.11 den 9 April 2013, Fredrik Karlsson sade ...

Hej och tack för välkomnandet! Du har ju många fina bilder ser jag i bildspelet som startat här ovan på skärmen med dina bilder. Kul med en likasinnad i närområdet :-)  Jag fotograferar mest astroscape, ibland med en kameravridare. Har också en 15 cm reflektor, men ingen montering. Använder ändå tuben på lite olika sätt för astrofoto, sätter den ibland på ett vanligt kamerastativ och ibland med kameravridaren om det är något deep sky object jag vill försöka fånga. Tog en serie helt okej bilder på M42 tidigare i vintras på så vis, men har inte redigerat dem än då jag väntar på att Gimp skall få stöd för 16 eller 32 bit. På så vis kan jag också använda Deep Sky Stacker för stackningen innan Gimp. Annars har jag stackat en halvhyfsad serie manuellt och redigerat, är nöjd med den tills jag kan redigera i mer än 8 bit.

Ser du haft en del trubbel med stativ/montering. Hoppas du får ordning på grejorna. Nu är jag inte insatt i din problematik, men ser du funderar på ett Berlebachstativ för 3000 kr. Jag skulle lägga de pengarna till en riktig montering i stället om det är astrofoto du skall göra. Ett råd från mig som fortfarande är ganska novis på området, har bara haft min tub en vintersäsong ännu. Ett annat alternativ är ju en Vixen Polarie kameravridare till det fotostativ jag antar att du redan har. Man kan nog smälla på med 300 mm på den skulle jag gissa (om man nu inte har något 300/2,8-monster som väger bly), det räcker ganska långt. Dessutom är Polarien användbar för videfieldfoto av astroscapes om man vill lägga tid på en del tidsödande bildredigering. Men kul är det :-)

Kul att du hälsade mig välkommen och vi kanske hörs!

Klockan 1.08 den 5 April 2013, Ulf Jonsson sade ...
Så lyckades det till slut. Välkommen till NSAA.
 
 
 

Om

Ulf Jonsson skapade det här Ning-nätverket.

Samarbetspartner

Här kommer du direkt till vår samarbetspartner

AstroSweden

Norrskensfoto i Abisko

Här nedan finns en länk till äventyr och kurser i norrskens- och astrofoto.

Lapplandmedia - Peter Rosén

© 2023   Created by Ulf Jonsson.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor