NSAA - Norra Sveriges AmatörAstronomer

NSAA - North Sweden Amateur Astronomers

Kommer just från en "allmänvisning" som jag höll för lokala RC-klubben i detta fall. Några intresserade träffades på modellflygfältet och ingen hade tidigare tittat i teleskop eller fått nån stjärnvisning. Stadsljuset från Skellefteå var tydligt men .. det är vad jag tycker dvs helt ointressant. De som dök upp fick se typ Andromedagalaxen, M13 Ringnebulosan, Aldibero, dubbelhopen å naturligtvis Jupiter. Jag berättade även lite om stjärnbilder, vintergatan och hur de rör sig över himlen. Hela "fakta-paketet" var på en mycket grundläggande nivå och förhoppningsvis anpassat för riktiga nybörjare.  De som var där var mycket nöjda för det dom fick uppleva och som avslutning så bjöd Jens H på en NightFly med sin modellhelikopter Trex500. För er som undrar så är modellen nedlusad med lysdioder så den syntes. Lite kul att se modellflyg med en klar stjärnhimmel som bakgrund.  Hela passet tog drygt en timme. Typiskt nog så var de som kom lite för uselt klädda för att stå och titta på stjärnor. På det hela taget tyckte jag att det var riktigt lyckat.

Visningar: 95

Kommentera

Du måste vara medlem i NSAA - Norra Sveriges AmatörAstronomer för att lägga till kommentarer!

Gå med i NSAA - Norra Sveriges AmatörAstronomer

Kommentar av Per Johansson den 25 Oktober 2011 kl. 21.25
Kul att du fick bra väder. Själv gjorde jag ett sent pass på schået (=jobbet) som ligger ut mot havet och där låg dimman tät, så att hålla till på andra sidan stan var nog bra även om ljusföroreningarna var värre.
Kommentar av Göran Fredriksson den 25 Oktober 2011 kl. 20.34
Kul att höra att du sprider "budskapet"! Har tänkt mig något liknande för min jobbar kompisar men ännu inte sjösatt mina idéer!
/Göran

Om

Ulf Jonsson skapade det här Ning-nätverket.

Samarbetspartner

Här kommer du direkt till vår samarbetspartner

AstroSweden

Norrskensfoto i Abisko

Här nedan finns en länk till äventyr och kurser i norrskens- och astrofoto.

Lapplandmedia - Peter Rosén

© 2023   Created by Ulf Jonsson.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor