NSAA - North Sweden Amateur Astronomers

Välkommen till NSAA - Norra Sveriges AmatörAstronomer

Tänkte jag skulle presentera mig lite som nybliven medlem här på NSAA. Jag är en fotoentusiast dag och natt boende i Timrå. Tycker detta med astroscapes och ibland något enklare deep sky object är roligt. Man kan nog säga att jag inriktar mig mycket på norrsken och Vintergatan, kanske framför allt att försöka fånga hur dessa speglar sig i vattenytor, något jag fascineras av och tycker är mycket vackert. 

Till min hjälp har jag kameran, en kameravridare och en optisk tub typ newtonreflektor av 15 cm storlek, vilken jag finner portabel och bra. Har ännu ingen montering till den, men jag fotograferar en del genom den ändå på lite olika vis.

Lade just in några bilder här på sidan, de första som dök upp när jag öppnade hårddisken. De är egentligen inte speciellt utvalda, utan några jag tagit den senaste tiden. Fler bilder kommer nog allt eftersom jag tar nya bilder. Jag visar bilder på andra ställen på nätet också, försöker undvika att posta samma bilder på flera ställen, även om bilden här på Andromeda och PanStarrs finns på Astronets sida också. Jag redigerade nyss om den, därför den kommer med här.  

Det här verkar ju vara ett trevligt ställe och jag ser fram emot att vara här och har redan fått några välkomnanden, vilket var kul :-)

Visningar: 30

Kommentera

Du måste vara medlem i NSAA - North Sweden Amateur Astronomers för att lägga till kommentarer!

Gå med i NSAA - North Sweden Amateur Astronomers

Kommentar av Fredrik Karlsson den 9 April 2013 kl. 11.20

Ja, roligt med fler likasinnade i närområdet. En NSP-träff skulle vara kul :-)  Ser att jag nyss kommenterat en av Eriks bilder på Astronet på PanStarrs utan att veta om att han är härifrån trakten och medlem här. 

Kommentar av Per Johansson den 9 April 2013 kl. 11.00

Vad kul med fler från Sundsvallstrakten. Vi har ju både Erik och Kikki som är aktiva astrofotografer därifrån. Kanske läge för en NSP träff hos er?

Om

Ulf Jonsson skapade det här Ning-nätverket.

Samarbetspartner

Här kommer du direkt till vår samarbetspartner

ASTROSWEDEN

Norrskensfoto i Abisko

Här nedan finns en länk till äventyr och kurser i norrskens- och astrofoto.

Lapplandmedia - Peter Rosén

© 2021   Created by Ulf Jonsson.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor