NSAA - Norra Sveriges AmatörAstronomer

NSAA - North Sweden Amateur Astronomers

I lördags 20/10 var Urban, jag och Urbans granne Johan upp på BureBerget (BB) för att obsa. Medans jag riggade fotogrejorna kom en bil med en man och kvinna som visade sig tillhöra Föräldrar på byn. Dom patrullerade för att se att ungdomarna höll sig i schack. Urban var snabb på att visa dom himlens sevärdheter och jag hängde på.  Mellan galaxerna och stjärnhopparna såg vi två Orionider varav den ena var väldigt kraftig med en rödaktig kärna och svans. Den rörde sig ovanligt långsamt och lämnade ett rökspår efter sig. Kvällen avbröts dock av dimma tidigare än vi hoppats. Men dimma kan förbättra seeingen och i dimman fick vi en sista bild av Jupiter genom Urbans C8 som var riktigt skarp och detaljrik trots låg höjd för planeten.

Vi bestämde oss lite sent för att åka upp på Berget så tyvär hann vi inte lägga ut nån blänkare här om träffen. Ska försöka bättra oss nästa gång.

Bureborna som var på besök blev så imponerade av titten att dom gav oss Dagens applåd i Norran (Skeå tidningen). Roligt med lite uppskattning!

Visningar: 87

Kommentera

Du måste vara medlem i NSAA - Norra Sveriges AmatörAstronomer för att lägga till kommentarer!

Gå med i NSAA - Norra Sveriges AmatörAstronomer

Kommentar av Ulf Jonsson den 24 Oktober 2012 kl. 8.33

Kul att ni är på gång. Hör gärna av er vid nästa tillfälle.

Kommentar av Göran Fredriksson den 24 Oktober 2012 kl. 5.59

Roligt att höra att ni är på gång uppe på Berget! Extra roligt blir det ju när man får några nya själar att visa upp sitt stora intresse för och att det sedan blev så uppskattat blir ju en fin bonus!

Kommentar av Urban den 23 Oktober 2012 kl. 21.16

Dagens applåd i Norran var väldigt oväntat å överraskande. En av föräldrarnapåbyn var lärarinna och hon var väldigt imponerad och glad för visningen... Men det är klart .. med Per som ciceron. Vad kan gå fel.  

Om

Ulf Jonsson skapade det här Ning-nätverket.

Samarbetspartner

Här kommer du direkt till vår samarbetspartner

ASTROSWEDEN

Norrskensfoto i Abisko

Här nedan finns en länk till äventyr och kurser i norrskens- och astrofoto.

Lapplandmedia - Peter Rosén

© 2022   Created by Ulf Jonsson.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor